Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Είσοδος Χρήστη

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 Divani Caravel Hotel

The Data Center in the Digital Era!


Η νέα, ψηφιακή επιχειρηματική εποχή έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός ωκεανού δεδομένων και η ολοένα αυξανόμενη σημασία τους για την απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία των οργανισμών έχουν ανάγει σε ζήτημα πρώτιστης προτεραιότητας την ύπαρξη ή τη σύνδεση με ένα αξιόπιστο, ασφαλές όσο και λειτουργικό Data Center.

Confirmed Speakers

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ DATA CENTER

 • Gregory Gerot, Managing Director Europe, BroadGroup
Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ “ΠΑΤΕΡΑΣ” ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΤ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
 • Δρ. Jon Summers, Senior Lecture στο Ινστιτούτο Thermofluids στην Σχολή Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds
Ο… MASTERMIND ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΨΥΞΗΣ DATA CENTERS
 • Δρ. Greg de Boer, Research & Teaching Fellow στην Σχολή Mechanical Engineering στο Πανεπιστήμιο του Leeds

Επιβεβαιωμένοι Ομιλητές (Έως 24/05)

 • Attila Szarka, Regional Application Center Manager Data Center Solutions, Schneider Electric IT Division, Central Europe
 • Θεοχάρης Βουτσάς, Βοηθός Γενικός Διευθυντής των Group IT Operations στην Τράπεζα Πειραιώς
 • Κώστας Ζαφείρης, Group IT Operations & Data Centers Director, Eurobank
 • Δημήτρης Πρίμπας, Διευθυντής Πωλήσεων, Integrated Technology Services, IBM Ελλάς Α.Ε
 • Παναγιώτης Κοκκώνης, Country Manager Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας της NetApp
 • Σάββας Τορτοπίδης, Διευθυντής Πληροφορικής, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
 • Μαργαρίτα Πατεστή, Business Development Specialist - Information Technology & Telecommunications Business Unit, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
 • Ισαάκ Γραμματικόπουλος, Enterprise Account Manager, Bluestream Solution
 • Ανδρέας Τσαγκάρης, CTO, Performance Technologies A.E
 • Giuseppe Nantista, Presales consultant & technical expert SDN, NEC

Expert’s Panel

 • Δημήτρης Καπετανάκης, Εμπορικός Διευθυντής TI Sparkle Greece S.A. (πρώην Mediterranean Nautilus Greece S.A.)
 • Αλέξανδρος Μπεχράκης, Director, Commercial Operations της Lamda Hellix
 • Γιώργος Νώλης, CEO, Lancom
 • Χρόνης Τζερεφός, Διευθυντής Marketing εταιρικών πελατών, Forthnet
 • Τάσος Χαραλάμπους, Commercial Director, Synapsecom Telecoms

Experts’ Panel

Εταιρείες-πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας Data Center στην Ελλάδα: Το στοίχημα (;) της επόμενης ημέρας!
Έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι υπηρεσίες, η προσέγγιση, τα πλεονεκτήματα και τα δεδομένα που ισχύουν στην εγχώρια αγορά της παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας Data Center, αλλά δεν έχετε την απαιτούμενη πληροφόρηση; Ποια η δυναμική της και ποιες τάσεις ξεχωρίζουν;

Υψηλόβαθμα στελέχη από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας Data Centers της χώρας μας συμμετέχουν σε ένα άκρως ενημερωτικό Experts’ Panel που θα “φωτίσει” κάθε σας απορία.

Απώτερος σκοπός της διεξαγωγής του Experts’ Panel είναι να σκιαγραφήσει το τοπίο που ισχύει σήμερα στη χώρα μας αναφορικά με την ευρύτερη αγορά της παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας data center, να αναδείξει τη δυναμική της, να επισημάνει τις τάσεις που αναμένεται να σηματοδοτήσουν την επόμενη ημέρα της συγκεκριμένης αγοράς, καθώς επίσης και να προβάλει τα “θέλω” των επιχειρήσεων και οργανισμών-πελατών.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον θεσμό του DATA CENTER VISIT. Κορυφαίοι πάροχοι-operators Data Centers, έπειτα από μια διαδικασία ελεγχόμενης επιλογής, θα “ανοίξουν” τις πόρτες τους σε συγκεκριμένο αριθμό ενδιαφερομένων, σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Εκεί, οι τελευταίοι θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν live τις υπηρεσίες που μπορούν να απολαύσουν, τα πλεονεκτήματα και τα κέρδη τους, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας κ.ο.κ.

Μια μοναδική υπηρεσία που παρέχεται για πρώτη φορά σε συνεδριακό event στην χώρα μας!

One 2 One Sessions

«Προσωπική» καθοδήγηση-Εποικοδομητικό networking
Η εμπειρία του συνεδρίου δεν εξαντλείται στις ex cathedras παρουσιάσεις των ομιλητών. Αγοράστε τη συμμετοχή σας στο συνέδριο και κλείστε ραντεβού με έναν από τους διεθνείς ομιλητές, για εξειδικευμένες και στοχευμένες συμβουλές, για τη δική σας επιχείρηση ή για τις ανάγκες των πελατών σας.

* Οι συναντήσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στόχος του Data Center Conference

Το Data Center Conference αποσκοπεί να καλύψει την ολότητα των παραμέτρων που το απαρτίζουν από τεχνολογική, λειτουργική και οικονομική σκοπιά. Η ενημέρωση θα απευθύνεται και θα καλύπτει τις εξειδικευμένες ερωτήσεις, διλήμματα και ανάγκες κάθε εμπλεκόμενου στελέχους και διεύθυνσης (COO, CIO / CTO, CFO, CEO) σε επιχειρηματικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες, πρακτικές περιορισμού και ελέγχου του κόστους διαχείρισης, τις εκδοχές-προτάσεις για το Data Center Infrastructure Management (DCIM) και τα Software Defined Data Centers, την επίδραση του General Data Protection Regulation (GDPR) στα data center κ.ά. Επίσης, θα επιχειρηθεί να καταγραφεί ένα περιεκτικό, ρεαλιστικό όσο και εκτενές roadmap που θα οδηγήσει στην αποτύπωση του Data Center της επόμενης ημέρας. Κι αυτό, έχοντας το βλέμμα στο εγγύς μέλλον, σήμερα!

Θέματα που θα προσεγγιστούν

Το Data Center Conference αποσκοπεί να καλύψει τις εξειδικευμένες ερωτήσεις, διλήμματα και ανάγκες κάθε στελέχους και διεύθυνσης σε επιχειρηματικό και τεχνολογικό επίπεδο σχετικά με:

 • Data Center Infrastructure Management (DCIM)
 • Software Defined Data Center
 • Cutting-edge τεχνικές πληροφορίες σχετικά με καινοτόμα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά
 • Επίδραση του General Data Protection Regulation (GDPR) στα Data Centers
 • Virtualization & Cloud Computing
 • Φυσική και Ψηφιακή Ασφάλεια
 • Πρακτικές περιορισμού και ελέγχου του κόστους διαχείρισης
 • Ενεργειακή απόδοση και διαχείριση της ενέργειας
 • Τα λειτουργικά building blocks ενός Data Center
 • Διαθέσιμες υπηρεσίες
Διαβάστε αναλυτικά τις θεματικές ενότητες εδώ

Σχετικά άρθρα

Ομιλητές

Keynote Speaker Gregory Gerot Ο Gregory Gerot ηγείται των Ευρωπαϊκών γραφείων του BroadGroup, της κορυφαίας ανεξάρτητης ερευνητικής και συμβουλευτικής εταιρείας για τον τομέα του data centre. Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το BroadGroup, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό απόλυτα εξειδικευμένων ερευνητικών μελετών στην αγορά του data centre παγκοσμίως!
Keynote Speaker Dr Jon Summers O Δρ. Jon Summers θεωρείται ως “πατέρας” της επαναστατικής ολικής λύσης υγρής ψύξης πληροφοριακού εξοπλισμού, για την οποία και έχει τιμηθεί με το Χρυσό βραβείο της κατηγορίας Facility Product Deployment των Uptime Institute Green Enterprise IT Awards.
Keynote Speaker Dr Greg de Boer Ο Δρ. de Boer θεωρείται ειδήμων στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών ψύξης σε data centres που επικεντρώνονται στη χρήση υγρών για τη μεταφορά θερμότητας σε πολλαπλές κλίμακες.
Attila Szarka Ο Attila Szarka διαθέτει απόλυτη εξειδίκευση στο αντικείμενο των data center, η οποία ξεπερνά τις δύο δεκαετίες.
Θεοχάρης Βουτσάς Είναι Βοηθός Γενικός Διευθυντής των Group IT Operations στην Τράπεζα Πειραιώς, με εποπτεία των υποδομών Πληροφορικής και της λειτουργίας των συστημάτων του Ομίλου. Κατέχει πτυχίο Μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Αθήνας, ενώ έχει παρακολουθήσει σπουδές Ανάλυσης και Προγραμματισμού Η/Υ στην Control Data.
Κώστας Ζαφείρης O Κώστας Ζαφείρης είναι επικεφαλής των Group IT Operations στη Eurobank και υπεύθυνος για την υποστήριξη των Πληροφορικών Συστημάτων, την παροχή των ΙΤ Services και τη διαχείριση των Data Centers του Ομίλου.
Παναγιώτης Κοκκώνης Ο Παναγιώτης Κοκκώνης είναι Country Manager της NetApp με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Ο κ. Κοκκώνης εκ του ρόλου του είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των τομέων Storage και των λύσεων Data Management Efficiency Solutions της NetApp, καθώς επίσης και την περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργίας και παρουσίας των εταιρειών-συναργατών της NetApp στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του.
Σάββας Τορτοπίδης Ο Σάββας Τορτοπίδης ως Διευθυντής Πληροφορικής της αλυσίδας supermarket Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχει επιμεληθεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κύριων υποδομών Πληροφορικής.
Γεωργία Παναγοπούλου Η Γεωργία Παναγοπούλου μέχρι και το 2006 εργάστηκε επί σειρά ετών σε κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο της Πληροφορικής, όπως λ.χ. στην Sun Microsystems, στη Γαλλία, ως σχεδιάστρια προδιαγραφών λογισμικών κατανεμημένης διαχείρισης βασισμένων σε Java και στην Hewlett Packard στην Ελλάδα, ως υπεύθυνη για υπηρεσίες outsourcing για πελάτες στην Ελλάδα και σχεδιάστρια λύσεων για υπηρεσίες outsourcing για την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Νότιο Αφρική και την Μέση Ανατολή.
Μαργαρίτα Πατεστή Η Μαργαρίτα Πατεστή είναι υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με ειδίκευση στην ανάπτυξη νέων αεροπορικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, και την εξεύρεση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ισαάκ Γραμματικόπουλος Ο Ισαάκ Γραμματικόπουλος είναι Enterprise Account Manager στην Bluestream Solution και διαθέτει εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στην αγορά της Πληροφορικής.
Panel Expert Δημήτρης Καπετανάκης Ο κ. Καπετανάκης σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ έκανε το διδακτορικό του στη Θεωρητική Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων στο Ερευνητικό Κέντρο του Δημόκριτου.
Panel Expert Γιώργος Νώλης Ο Γεώργιος Νώλης, είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom, της εταιρείας που έχει συνυφανθεί με την έννοια των Cloud Services στην Ελλάδα, με δύο ιδιόκτητα Data Center σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Panel Expert Αλέξανδρος Μπεχράκης Ο Αλέξανδρος Μπεχράκης είναι Director, Commercial Operations της Lamda Hellix από το 2011, υπεύθυνος για τον τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ των Υποδομών του Data Center, καθώς επίσης και των υπηρεσιών Integration & Consulting. Από αυτή τη θέση, ασχολείται με μεγάλα έργα και ενισχύει το portfolio των υπηρεσιών της εταιρείας.
Panel Expert Χρόνης Τζερεφός Ο Χρόνης Τζερεφός ως Διευθυντής Marketing εταιρικών πελατών στη Forthnet, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την προώθηση υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, Datacenter και cloud και την αύξηση της διείσδυσης των managed Telcom & IT services στις Ελληνικές επιχειρήσεις.
Panel Expert Τάσος Χαραλάμπους Ο Τάσος Χαραλάμπους ως Commercial Director της Synapsecom, είναι υπεύθυνος για τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία παρέχει υπηρεσίες data center, τηλεπικοινωνιών, cloud και integration.
 • ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
 • ΧΟΡΗΓΟΙ
 • SPECIAL SUPPORTER
IBM
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR